Press och media





(2011-04-08)
VLT-artikel
Finns endast som pappersartikel, men här är ett foto av artikeln:

































(2011-04-06)
Media från P4-inslaget
(2011-04-04)
Pressmeddelande: Gymnasieklass på Rudbeckianska gymnasiet lär sig geografi via bloggar och bärbara datorer
Klass SP10D på Rudbeckianska gymnasiet har genom satsningen på bärbara datorer i kombination med ny pedagogik fått chansen att pröva på nya sätt att lära sig geografi.
Istället för vanliga föreläsningar och prov har de istället bloggat sig igenom läroboken och debatterar nu för fullt i kommentarsfälten på bloggen. Att kunna ta del av och delta i debatten på den så kallade ”bloggosfären” är en färdighet som krävs i det framtida kunskapssamhället.
”Jag upplever att jobba via en blogg är väldigt lärorikt. Vi elever lär oss mycket av varandra eftersom vi läser och kommenterar våra kamraters inlägg, vi lär oss även att använda bloggar och eftersom det är något väldigt aktuellt i dagens samhälle tycker jag att det är bra att vi lär oss det i skolan.”, säger Alida Eriksson.

” Jag tycker att det är väldigt bra att skriva anonymt, för då tror jag att betygen sätts så rättvist som möjligt. Jag tycker också att det är ett väldigt bra sätt för att få igång debatt och diskussion i klassen.” säger Sofia De Waal

”Klassen har verkligen tagit sig an det här arbetssättet. Vuxna idag tror kanske att alla unga kan allt det här med sociala medier, men så är det inte, det är en färdighetsutveckling vi på skolan måste delta i tillsammans med våra elever.” – Mikael Jonsson, gymnasielärare.

Momentet är en del i kursen Geografi A och pågår under fem veckor i mars-april, och klassen SP10D är en del av den internationella profilen på Rudbeckianska gymnasiet.”GEO i bloggform” är ett pilotprojekt på Rubeckianska i syfte att utveckla arbetssätt kopplade till ny teknik och nya medier. Förutom att lära sig blogga arbetar man även med anonymisering för att hitta nya vägar till rättvis bedömning.

Bloggen ”GEO i bloggform”: http://rgsp10d.blogspot.com/
För mer information och elevkontakt:
Lärare, Mikael Jonsson, mobil: 070-730 34 21, email: mikael.jonsson@skola.vasteras.se